Жилищен интериор

Босиликова къща

The Basil House


 
 
Мащабният проект The Basil House, стартира с цялостна реконструкция на триетажна къща с обща площ 290 м2. Тя е била проектирана като три отделни апартамента на етаж. Мисията ни беше да я превърнем във функционално, елегантно, светло пространство, съобразено с ежедневието на едно тричленно семейство. За да обединим първия етаж в общо пространство, направихме конструктивни промени като премахнахме преградни стени и отворихме зоната за почивка към верандата и двора с по-големи прозорци. Откритата библиотека с камина разделя визуално помещението на две – кухнята с трапезария от зоните за почивка.  Зад тапетна врата на ТВ библиотеката осигурихме достъп до баня, която обслужва етажа. Заложихме на меки тонове с акцентни дивани, класически елементи на кухнята за елегантна визия, осветителни тела и красив център на помещението – трапезарна маса. На втория етаж организирахме всички спални помещения и работен кабинет. Основната ни намеса беше в главната спалня, като изградихме допълнителна баня. Вградихме големи гардероби за повече място за съхранение, камина за уединени вечери и любим кът за четене. Главният акцент е гърбът на спалнята, изработен с отношение към всеки детайл. Третият (подпокривен) етаж беше изключително предизвикателство – част от него превърнахме в голяма открита тераса, с мечтана гледка към планина Витоша. Пространството е предназначено за свободно време, гости и забавление. Подсигурихме кухненски кът, зона за почивка и просторно място за активности. Използвахме подпокривните ниши за съхранение, скрити зад ламперии и тапетни врати.

Фотографии: Evgeni Ivanov Photo